Har du funderat på att twittra?

Engelska

Du känner säkert till Twitter, kanske du har t.o.m. använt den någon gång men kanske använder du den mest för att följa dina kompisar, favoritskådespelare, musiker och eventuellt några svenska nyheter eller politiker.  Det finns även andra syften att använda Twitter till. Kanske är Twitter det enklaste sättet att börja skapa dig en professionell identitet. Det går även att använda Twitter för att följa forskare, specifika forskningsämnen eller i projektarbete.

London School of Economics and Political Science har gjort en bra guide hur man kan komma igång med Twitter i professionellt syfte och hur den kan användas i olika sammanhang. Guiden går igenom några olika stilar, hur man bygger upp en skara följare och hur man använder Twitter för sin fördel i projektarbeten.

Skolan har också bett sina följare att föreslå forskare att följa inom olika vetenskapsområden. Sedan har de sammanställt namnen i listor enligt ämnen, bl.a. Social Sciences, Arts and Humanities. Ta en titt på listorna och kanske hittar du några spännande att följa. Blogginlägget om favorittwittrare finns här.

Följ högskolan på Twitter @hogskolaniboras eller några av oss bibliotekarier@l_m_carlson och @msmiila.

Ursprungligen publicerad i Biblioteksbloggen

Av: @msmiila

Detta inlägg publicerades i Vetenskaplig kommunikation och märktes , av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.