Open Access vecka 2012

Engelska

Nu är det dags för open access -vecka. Så som förra året så kommer det komma under hela veckan ett inlägg om dagen i bloggen. Inläggen täcker olika aspekter av open access och iår skriver vi bl.a. om OER, Open Educational Resources. För att färska upp minnet så kan du läsa alla tidigare inlägg om open access som vi har skrivit i den här bloggen.

Du kan också läsa detta mycket läsvärda inlägg om vad open access inte är från Duke University. För att kort sammanfatta inlägget så är open access inte 1) mer utsatt för bedrägeriförsök än traditionella prenumerationsbaserade tidskrifter, 2) det finns inte bara ett sätt att publicera open access, och 3) open access är inte heller en affärsmodell.

289x92

 

 

Ursprungligen publicerad i Biblioteksbloggen 2012-10-18

Av: Pieta Eklund

Detta inlägg är publicerat under Open access och märkt av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.