Lounge Talks på BLR

Engelska

loungetalksbold

Att dela med sig av sin kunskap kan man göra på många olika sätt. Nu testar vi på Bibliotek & läranderesurser ett nytt sätt. Vi kallar det Lounge Talks – helt enkelt samtal i vår fina lounge.

Vi har haft Lounge Talks igång sedan hösten 2012 och under tiden har vi haft besök från Birgitta Påhlsson som talade om hållbar utveckling, Veronica Johansson som berättade om sitt avhandlingsarbete kring visualisering information, Malin Sundström som diskuterade med oss om innovativ handel och forskningsinstitutet. Sedan har vi haft Ramón Garrote som berättade om Open Educational Resources (OER) och det senaste Lounge Talks handlade om Bobcatsss, en konferens inom biblioteks- och informationsvetenskap där det är studenterna som presenterar sina arbeten.

Du är välkommen att komma och lyssna på Lounge Talks när de går av stapeln och är du intresserad av att vara med och berätta om din forskning och dina forskningsintressen så hör av dig till oss på biblioteket (biblioteket(at)hb.se).

Följ våra Lounge Talks på Youtube.

Pieta Eklund

Detta inlägg publicerades i Vetenskaplig kommunikation och märktes av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.