Ny blogg från biblioteket

Engelska

Välkommen till Forskningsrelaterat som skrivs av bibliotekarierna på högskolans Bibliotek.

Högskolan i Borås vill satsa på forskning och vi på bibliotket tycker att det är viktigt att stödja våra forskare. Ett sätt för oss att göra det är att blogga om forskningsrelaterade ämnen så som publicering, finansiärer, upphovsrätt, open access, forskningsdata men även annat som sker i forskningsvärlden. Bloggen riktar sig mot Högskolan i Borås forskare och forskarstuderande och andra som har intresse för dessa frågor.

Det är därför vi har skapat Forskningsrelaterat. Du kan alltid skicka in förslag på ämnen som du tycker borde behandlas i bloggen till pieta.eklund(at)hb.se

Den här är helt ny även om det finns många inlägg. Har du följt bibliotekets gamla blogg så kommer du att känna igen dem. Biblioteksbloggen är fortfarande igång och den kan också vara intressant att följa, inte minst för de som har kontakt med studenterna och för studenterna själva. Biblioteksbloggen är mer studentinriktad med biblioteksrelaterade ämnen som hur kursböcker fungerar, stöd i informationssökning och annat nyttigt.

Pieta Eklund

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.