IEEE förnyar

Engelska

IEEE Xplore Digital Library har uppdaterat sin gränssnitt och gjort sin open access megatidskrift IEEE Access tillgänglig i IEEE Xplore. IEEE Access är en multidisciplinär tidskrift inom bl.a. teknik, som tillämpar en författaravgift som just nu ligger på $1750. Avgiften gör inte IEEE Access en av de dyraste men inte heller en av de billigaste open access tidskrifterna. Som jämförelse så tar PLOS betalt mellan $1350 och $2900.

Gränssnittet för tidskrifter och abstraktsidorna har uppdaterats. Tidskrifternas gränssnitt har gjorts om för att visa mer information om den specifika artikeln, bl.a. visar de citerande artiklar samt att du kan sortera din sökresultat enligt vilka artiklar i din träfflista är de med mest citeringar och därmed kanske de mest inflytelserika. Läs mer om förändringarna i IEEE Xplore.

IMAGEPieta Eklund

Detta inlägg publicerades i Databaser och märktes , , av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.