Veljekset Keskinen: Finlands mest besökta shoppingdestination

Idag kl 13 i Vardagsrummet, Högskolan i Borås, släpps ytterligare ett rapport i högskolans rapportserie Vetenskap för profession. Den här gången handlar det om Finlands motsvarighet till Gekås Ullared. Rapporten bygger på observationer och intervjuer som forskarna gjorde under sitt besök till Tuuri och Veljekset Keskinen.

Från abstraktet:
“Rapporten består av sex kapitel med olika perspektiv, teorier, metoder och reflektioner från besöket. Kapitel ett handlar om att attrahera shoppingturister genom upplevelser. Veljekset Keskinen är inte enbart ett varuhus som säljer fysiska produkter utan en turistdestination som erbjuder en kombination av olika upplevelser.

Kapitel två handlar om bybutiken som gåva för bygden och turistattraktion. Besökarna möter idag både den traditionella bybutiken och det moderna varuhuset.

Kapitel tre handlar om hur detaljhandelsföretaget Veljekset Keskinen är fullt av kontrastmarknadsföring i tre dimensioner: tradition och nytt, skala och storlek samt House of brands kontra Branded house.

Kapitel fyra handlar om olika aspekter av tid och rytm på Veljekset Keskinen: synkronisering av tid och rum, tidslinjer, varornas tidsindelning, säsonger och framtiden. Kapitel fem handlar om negativa kundbeteenden på Veljekset Keskinen och beskriver hur kunder bär sig illa åt, möjliga orsaker till varför kunder bär sig illa åt och hur personalen hanterar situationer där kunder bär sig illa åt.

Kapitel sex handlar om att attrahera shoppingturister med hjälp av sociala medier och belyser hur Veljekset Keskinen använder webb och sociala medier för att bygga sitt varumärke.”

Läs rapporten Veljekset Keskinen – Finlands mest besökta shoppningdestination.

veljekset

Pieta Eklund