Forskaren på språng

Både forskare och doktorander har ett ganska fritt arbetsliv i bemärkelsen att det finns inte behov av att finnas på den designerade arbetsplatsen varje dag. Forskare har ett mobilt arbete. Om det har en doktorand vid GU skrivit i sin blogg. Hon har srkivit tre inlägg om den mobila doktoranden och dessa tips fungerar för alla som har möjlighet att arbeta där de befinner sig.

I första inlägget tipsar hon om vilka redskap hon använder.

I andra inlägget skriver hon om säkerhet. Säkra uppkopplingar (krypterade) är viktiga för de flesta som arbetar på detta sätt.

I det tredje inlägget ger hon tips på vilka appar som hon använder för att klara av sitt jobb i det mobila kontoret. Det finns säkert flera appar och beroende på vad man sysslar med så har man behov av olika redskap men dessa tips låter en kanske att gå vidare att testa ett mobilt papperslöst kontor.

Pieta Eklund

Tips: Svante Kristensson

Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.