Om stress

Engelska

Kelly McGonigal har en lite annorlunda syn på stress. Hon vill göra stress till din vän. Om man uppfattar stress som något negativt så reagerar vår kropp negativt däremot om du tänker de fysiska signalerna om stress – högre puls, snabbare andning etc – som tecken på att din kropp förbereder sig till att ta sig an utmaningen, så är det bättre för dig och din kropp. Så nästa gång du ska föreläsa tänk din stressreaktion som något positivt – hjärtat slår snabbare? Mer blod i kroppen. Snabbare andning? Inga problem, mer syre till hjärnan.

Kolla Kelly McGonigals TEDtalk (ca 14:30 minuter lång).

Detta inlägg publicerades i Allmänt av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.