Workshop om långsiktig datahantering

Svensk nationell datatjänst (SND) bjuder in till en avgiftsfri workshop ”Forskningsmaterial – en framtidsfråga” den 25 november. En hel dag (9:30-16:00) i Göteborg på Handelshögskolan ägnas åt frödjupning och diskussion kring frågor om personlig integritet, äganderätt och återanvändning av forskningsmaterial. Kaffe och lunch ingår.

Syftet med workshopen är att samla forskare och andra experter för ett kunskapsutbyte kring datahantering och dess betydelse för både pågående och framtida forskning.

Workshopen är också en start på arbetet för de ämnesgrupper som har bildats vid SND inom SND:s ansvarsområden: samhällsvetenskap, humaniora samt medicin & hälsa.

Inbjudan & program

Anmälan till workshopen senast fredagen 1 november.

Pieta Eklund

 

Detta inlägg är publicerat under Forskningsdata av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.