Jakten på “okunskap”

Engelska

Stuart Firestein har en intressant grepp på vetenskap och hur vetenskap ska undervisas. Han menar att utöver att undervisa det vi redan vet så borde vi även undervisa det vi inte vet än, alltså vad är det för frågor som vi inte har svar på än. Han citerar George Bernard Shaw (1856-1950):

“Science is always wrong. It never solves a problem without creating 10 more”

Det vi inte vet utgör en bra fråga. Han menar också att ju längre in på en forskarutbildning man kommer desto bättre frågor kan man ställa.
Besök Stuart Firesteins hemsida eller titta på hans Ted Talk The pursuit of ignorance (18:33 minuter lång).

Detta inlägg publicerades i Allmänt av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.