Avhandling: Betydelsen av kvalitet

Linnéa Lindsköld, Bibliotekshögskolan, spikade sin avhandling ”Betydelsen av kvalitet – En studie av diskursen om statens stöd till ny, svensk skönlitteratur 1975-2009.” förra veckan.

Avhandlingen handlar om “vilka föreställningar om estetisk kvalitet som finns i svensk litteraturpolitik och hur begreppet kvalitet används genom en diskursanalys av den offentliga debatten om statens stöd till ny, svensk skönlitteratur 1975-2009”.

Hon kommer bl.a. fram till att kvalitetsbegreppet har gått från en negativ definition till en positiv.

Disputationen sker klockan 09:30 fredagen den 15 november 2013 i sal E310, Högskolan i Borås, Allégatan 1, Borås

Pieta Eklund

Detta inlägg är publicerat under Avhandlingar, Högskolans forskning av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.