Teorier och metoder

Engelska

Just nu erbjuder vi ett test av SAGE databas inom vetenskaplig teori och metod, SAGE Research Methods, Vilken metod skall du välja? Vad betyder det olika begreppen? Få hjälp genom en “metodkarta” och över 700 verk inom metodområdet, från ordböcker till videoklipp och rena handböcker.

Testet pågår fram till den 16 juni.
Du hittar den under “Test av databaser” på vår webb.

Nedan ser du en bild på en “metodkarta”. I exemplet har vi tittat på kvalitati metoder och kvalitativa datainsamlingsmetoder och hamnta i Etnografi. Då finns det möjlighet att hitta artiklar, böcker, nyckelpersoner och annat som hjälper dig vidare att designa din egen undersökning.

sage_research_methodsLena Holmberg

Detta inlägg är publicerat under Databaser av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.