Midsommar!

Engelska

Det är midsommar snart och vi på Biblioteket vill önska alla trevlig midsommar! På Nordiska museets sida finns histora om midsommar och midsommarafton. Midsommaren är en av de viktigaste, om inte den viktigaste, högtiden i Sverige enligt museets hemsida. Det firades som brytpunkt i arbetsåret i jordbrukssamhället men har också en religiös koppling då den ursprungligen firades till Johannes Döparens ära.

Det är magi och övernaturliga väsen som tillhör midsommar, bl.a. om en samlar sju sortens blommor och har dem under sin kudde så sägs det att den framtida käreste/-a visar sig.

Vi passar också att önska er alla en trevlig sommarledighet och tipsa på den skupturvandringen som Borås stad anordnar. En av skulpturerna som en får höra mer av är House of Knowledge, den nya som finns framför Textile Fashion Center av Jaume Plensa.

houseofknowledge

House of Knowledge av Jaume Plensa

Pieta Eklund

Pieta Eklund

Detta inlägg publicerades i Allmänt av Forskningsrelaterat. Bokmärk permalänken.

Om Forskningsrelaterat

Bibliotekarie och doktorand som tycker att bibliotekets forskarstöd är intressant, speciellt publiceringsstöd och open access. Skriver en avhandling om samarbete mellan bibliotekarier och forskare. Librarian and a PhD Student working with library research support with main focus on publishing support and open access. Writing a doctoral dissertation on collaboration between librarians and researchers.