ORCID och inloggning

Engelska

Har du svårt att komma ihåg inloggningsuppgifterna till din ORCIDsida? Nu går det att knyta inloggningen till ditt inloggningskonto från Högskolan i Borås.

För att göra detta går du till ORCIDs webbplats och hittar inloggningssidan, därefter klickar du på “Institutional Account” och väljer “University of Boras”.

Inloggning.När du gjort detta kommer du behöva logga in med ditt ORCIDkonto för att knyta samman inloggningarna. Har har du redan glömt bort lösenordet, kan du använda funktionen “Forgotten password” för att återställa ditt lösenord.

Länka samman dina konton.

Efter att du gjort detta kommer du kunna hantera inloggningarna via “account settings” i ORCID. Om du inte vill knyta inloggningen till ditt högskolekonto går det också att koppla inloggningen till ditt Facebook – och Googlekonto. Du hittar mer information i ORCIDs utvecklingsblogg.

Text: Thomas